Sosyal Medya

Güncel

RTEÂ’yi sevmem, ABD'ye de vermem!

Aydınlık gazetesi yazarı ve Vatan Partisi yöneticisi emekli general Naci Beştepe bugünkü “RTE’yi Sevmem, ABD’ye Vermem” başlıklı bir yazı kaleme aldı.



Aydınlık gazetesi yazarı ve Vatan Partisi yöneticisi emekli general Naci BeÅŸtepe bugünkü “RTE’yi Sevmem, ABD’ye Vermem”baÅŸlıklı yazısında, CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan’ın ABD tarafından düşürülmesine karşı çıktığını yazarak, “Onu oradan indirmek, gerekirse yargılamak Türk ulusunun ve Türk kurumlarının seçeneÄŸi ve kararı olmalıdır.”diye yazdı.

Naci BeÅŸtepe yazısında, ErdoÄŸan’ı sevmediÄŸini, hazmetmediÄŸini ve beÄŸenmediÄŸini yazarak nedenlerini şöyle sıraladı:

“Nedenlerim açıktır; Atatürk'ü sevmez. "Gazi Mustafa Kemal" der, "Atatürk" demez.

Milliyetçilikle ırkçılığı bir tutar.

Türklüğe karşıdır. "Bu millet" der. "Türk milleti" demez.

Cumhuriyete ve devrimlere karşıdır.

Laik insanın Müslüman olamayacağı yargısı ile yüklüdür.

Ulusal egemenliği yanlış bulur. Ona göre egemenlik Allah'ındır. Müslüman ve Sünni olmayanlara olumsuz bakar.

Ä°yi bir dindar görüntüsü vermeye çalışır. DiÄŸer yandan kendini neredeyse Peygamber mertebesinde kutsallaÅŸtıranlara müdahale etmez.”

ErdoÄŸan’ın tüm yaptıklarına raÄŸmen ülkenin CumhurbaÅŸkanı olduÄŸuna dikkat çeken BeÅŸtepe,“Son günlerde artan ABD kışkırtmaları, tehditleri kabul edilemez” diye yazarak, ErdoÄŸan’ı devirecek bir dış müdahaleye karşı çıktığını belirtti.

Naci BeÅŸtepe’nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Bütün bunlara karşın bu ülkenin en üst temsil makamındadır. VatandaÅŸların oyu ile oraya gelmiÅŸtir. Onu oradan indirmek, gerekirse yargılamak Türk ulusunun ve Türk kurumlarının seçeneÄŸi ve kararı olmalıdır. Son günlerde artan ABD kışkırtmaları, tehditleri kabul edilemez. Ne ABD istedi diye Türk ordusu darbe yapar, ne ABD bir cumhurbaÅŸkanını baÅŸka yöntemlerle deÄŸiÅŸtirebilmelidir. RTE'ye karşı olmak, sevmemek baÅŸka ÅŸeydir. Dış müdahaleye sıcak bakmak, sonrakileri de kabullenmektir. RTE'yi indirenin onun yerine getirdiÄŸi; ulusal benliÄŸimize, onurumuza, çıkarımıza daha uygun biri mi olacaktır? Ä°pler kimin elinde olacaktır? PKK ile pazarlık masasına dönüşü gerçekleÅŸtirecek birinin iktidara oturmasından baÅŸka ABD'yi memnun edecek seçenek var mıdır? Zarrab'ın, CumhurbaÅŸkanının ABD seyahati öncesi tutuklanması anlamlı bulunmaktadır. ABD'li savcının. RTE'nin kaldığı otelin önünde görülmesi bile Türkiye Cumhuriyeti'ni alçaltıcı bir tavır olur. Bunu hiçbir Türk vatandaşının kabul etmesi beklenemez. Benim bile.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.